2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Šviesi duona


Reikės:
500 ml šilto vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų kviečių sėlenų
2 šaukštų medaus
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto kmynų
2 šaukštų su kaupu raugo
400 g rupių kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių.



Gaminimas:
Susiraskit didelį indą, suberkit visus sausus ingredientus, išmaišykit. Tada lėtai pilame vandenį gerai maišydami, sudedam raugą, druską, medų, aliejų, vėl išmaišom. Pridengiam tešlą ir pastatom pusdieniui į šiltą vietą. Kai tešla jau pakilus, atsidedam porą šaukštų kitam raugui (laikyti šaldytuve). Ištepkit kepimo formą aliejumi, supilkit tešlą ir kepkit 180 laipsnių orkaitėje programa viršus-apačia apie valandą ar ilgiau. Iškepusią duonelę išimkit iš formos, įvyniokit į drėgną rankšluostį iki kol atvės.



Įvertinimas:  8. Draugas įvertino, kaip labai gardžią, tačiau man pačiai labiau tamsi patinka. Tiesą sakant, maniau, jog duona be visokių sėklyčių neskani, bet, pasirodo, klydau. :) Kitąkart mėginsiu dar paprastesnį variantą.



Jaukaus naminės duonos kvapo jums! :)

3 komentarai: